Nieuws

Kinderen in Zwartsluis verrassen ouderen op laatste schooldag

Bewoners van woonzorgcentrum De Schans in Zwartsluis kregen vandaag bezoek. Kinderen van OBS De Aremberg stonden op de stoep om een tas vol zelfgemaakte kerstkaarten te overhandigen.
De afgelopen dagen zijn de kinderen druk geweest om voor alle bewoners een kaart te knutselen. “Er staan verschillende wensen op om de ouderen in het dorp een hart onder de riem te steken. Als school maken we ieder jaar kerstkaarten voor ouderen, maar dit jaar moet het even op een andere manier dan we gewend zijn”, vertelt leerkracht Rik Mondria.
Voor de bewoners kwam het zingende gezelschap als een verrassing. Tijdens het koffiedrinken in de aula stonden plots groep 1, 2 en 8 voor de deur. “Ja, het was een grote verrassing voor de mensen. Dat maakt het extra leuk. Vanmiddag ga ik de kaartjes allemaal persoonlijk bij de bewoners langsbrengen. Heel leuk dat de school aan ons denkt”, zegt Mago Mulder namens De Schans.
De laatste fysieke schooldag wordt op die manier toch nog leuk afgesloten, vindt ook Rafaël (4): “Deze kaartjes zijn voor de oude mensen om ze blij te maken", grijnst hij.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.