Sport

Handbalsters Oranje plaatsen zich voor strijd om plek vijf op EK

Martine Smeets
Martine Smeets © Orange Pictures
De Nederlandse handbalsters hebben de laatste wedstrijd van de tweede ronde op het EK in Denemarken gewonnen. Roemenië werd met 35-24 verslagen. Door die zege en de overwinning van Kroatië op Duitsland speelt Nederland vrijdag tegen Rusland om plek vijf.
Nederland, met Martine Smeets uit Geesteren en reservekeepster Annick Lipman uit Zwolle, werd gisteren uitgeschakeld voor de halve finales. Het had met minimaal twee punten verschil van Duitsland moeten winnen. De regerend wereldkampioen won wel, maar slechts met één punt verschil. Daardoor was een plek bij de eerste twee in de poule verkeken.

Roemenië wel verslagen

Nederland begon vanmiddag goed en kwam met 3-0 voor. Het verschil was bij 7-6 slechts een punt, maar Nederland liet Roemenië niet op gelijke hoogte komen voor rust. Na de eerste helft was het 16-12. Na rust kwam Roemenië terug tot twee punten, maar daarna liep Nederland uit naar een verschil van acht en uiteindelijk dus elf punten. Martine Smeets scoorde twee keer.

Plek vijf

Om te mogen strijden om plek vijf, moest Nederland Duitsland achter zich houden. Dat is gelukt, doordat Kroatië te sterk was voor de oosterburen. De wedstrijd om plek vijf is komende vrijdag. Rusland is de tegenstander.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.