Provincie houdt met wegwerkzaamheden rekening met natuur

De provincie Overijssel wil bij de aanleg en het onderhoud van wegen en kanalen beter rekening houden met de natuur. Dit moet al gebeuren op de tekentafel. Bij vijf projecten heeft de provincie dit inmiddels gedaan.

Een van die projecten is de N337 tussen Zwolle en Deventer. Er worden maatregelen genomen om aanrijdingen met reeën te verminderen. Ook wordt het leefgebied van een aantal bijensoorten dat in de bermen leeft verbeterd.

Reeën en dassen

Bij de N737 tussen Enschede en Deurningen komen volgend jaar voorzieningen voor reeën. Ook de situatie voor dassen wordt verbeterd. Bij de N734 tussen Oldenzaal en Losser worden maatregelen genomen voor zwaluwen, vleermuizen en ringmussen.

Op de N765 tussen IJsselmuiden en Ramspol en de N344/N375 bij Baarlo zijn al extra maatregelen genomen ter bevordering van de natuur. Op de N765 zijn tijdens de wegwerkzaamheden leefgebieden van de otters met elkaar verbonden. De bermen zijn bovendien natuurvriendelijker ingericht. Bij Baarlo zijn dit jaar voorzieningen voor otters aangelegd.

Door de maatregelen kunnen de dieren zich gemakkelijker verplaatsen, waardoor hun leefgebied groter wordt. De verwachting is dat populaties zich zo beter kunnen ontwikkelen. De kans op aanrijdingen wordt zo kleiner, waardoor het ook veiliger is voor de weggebruiker.

Meer over dit onderwerp:
PROVINCIE OVERIJSSEL GROEN OVERIJSSEL
Deel dit artikel: