Nieuws

Overijssels nieuws in het nieuwe jaar ook te zien via NOS Journaal Regio

RTV Oost-presentator Daniel Godinho Veiga en Cindy de Koning (Omroep Brabant)
RTV Oost-presentator Daniel Godinho Veiga en Cindy de Koning (Omroep Brabant) © ANP
Het regionale nieuws uit Overijssel krijgt vanaf maandag 4 januari een prominente plek op de landelijke publieke omroep. Elke werkdag om 18.15 uur is op NPO 2 het NOS Journaal Regio te zien, met nieuws van RTV Oost en andere regionale omroepen.
De presentatie is afwisselend in handen van Rob van Dijk (RTV Utrecht) en Nejifi Ramirez (NH/NOS). Een van de invalpresentatoren is RTV Oost-presentator Daniel Godinho Veiga. Ook Cindy de Koning (Omroep Brabant en binnenkort Omroep Gelderland) is een van de invallers.
Het NOS Journaal Regio volgt op het reguliere NOS Journaal van 18.00 uur, dat vanaf januari dus niet meer alleen op NPO 1, maar ook op NPO 2 is te zien. Beide journaals vormen op NPO 2 de aftrap van een nieuw twee uur durend blok van programma's met een regionaal karakter: NPO Regio.

Verhalen uit de regio

Het nieuwe regionale nieuwsprogramma is een samenwerking tussen de NOS en de dertien regionale omroepen (via Bureau Regio*) en biedt nieuwsverhalen uit de regio met impact en herkenbaarheid. Dat kan gaan om verdieping van het landelijke en internationale nieuws. Het kan ook aanvullend zijn op dat nieuws. Als het maar urgent is en interessant voor het landelijke publiek.
Hoofdredacteur NOS Nieuws Marcel Gelauff: "Met dit nieuwe initiatief snijdt het mes aan twee kanten: de kijker krijgt een nog bredere blik op wat er in Nederland gebeurt en door de samenwerking met de regionale omroepen verdiept onze journalistieke kwaliteit zich."

Aanvullen en versterken

Matthijs Nieuwenhuis, hoofdredacteur Bureau Regio: "De regionale omroepen staan samen met de NOS voor een betrouwbare en onafhankelijke publieke nieuwsvoorziening in Nederland."
"De regionale omroepen en hun journalisten bevinden zich in de haarvaten van onze samenleving en wonen, werken en leven tussen ons publiek, waardoor we weten wat er leeft. Het mooie is dat we elkaar aanvullen en versterken door kennis, informatie en content uit te wisselen en samen te produceren."
Bureau Regio is de redactie van de regionale omroepen die is gevestigd op de Nieuwsvloer van de NOS.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.