Nieuws

PVV stelt Kamervragen over 'spontaan' in brand gevlogen opvolger Stint in Wierden

Fabrikant onderzoekt brandende opvolger van Stint in Wierden
Fabrikant onderzoekt brandende opvolger van Stint in Wierden © News United/Jan-Willem Klein Horstman
Kamerlid Roy van Aalst van de PVV wil opheldering van minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat over het incident met een BSO-bus in Wierden. Vanochtend vloog zo'n voertuig 'spontaan' in brand.
De PVV wil onder meer van de minister weten of de BSO-bus door de RDW gekeurd is op brandveiligheid. Ook vindt de partij dat het onderzoek naar de brand van vanochtend gedaan moet worden door een externe en onafhankelijke partij, niet door de fabrikant zelf.
De fabrikant van de nieuwe BSO-bus, de vervanger van de Stint, deed vandaag in Wierden onderzoek naar de oorzaak van het incident. Bij kinderdagverblijf Het Compas aan de Grote Maatweg stond zo'n BSO-bus en die vatte door nog onbekende oorzaak vlam. De politie heeft brandstichting inmiddels uitgesloten.
Dat het om een BSO-bus gaat die mogelijk door een technisch mankement in brand is gevlogen, is opvallend. De BSO-bus is namelijk de opvolger van de Stint. Die kwam twee jaar geleden in opspraak door het dodelijk ongeluk in Oss en werd vervolgens van de weg gehaald.
Fabrikant Stintum kon inhoudelijk nog niet reageren op het incident.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.