Nieuws

Zeldzame Pokémon kaarten buitgemaakt bij woningoverval in Kampen, politie zet buurt af

Bij een woningoverval in Kampen zijn vanmiddag tientallen zeldzame Pokémon kaarten buitgemaakt. De kaarten hebben een waarde van duizenden euro's.
De overval vond rond half vier plaats in een woning aan de Kronkelwilg in Kampen. De politie kwam met meerdere voertuigen ter plaatse en trad via de achterkant van de woning naar binnen. Daarbij werd de ruit van de achterdeur ingeslagen.
In de gestolen collectie zitten onder meer Pokémon kaarten die in de jaren 90 verschenen. Dat is de periode waarin de populariteit van de figuren uit de televisieserie naar een hoogtepunt steeg. Pokémon kaarten van deze eerste generatie zijn beduidend meer waard dan kaarten die later op de markt verschenen.
Tegenwoordig wordt voor een enkele kaart, zoals bepaalde versies van Blastoise of Alakazam, met gemak honderden - of soms zelfs duizenden - euro's betaald.

Sporenonderzoek

De politie heeft in de woning en ook daarbuiten sporenonderzoek gedaan. Daarbij heeft de recherche onder meer foto's gemaakt. Rondom de woning en het grasveldje was de omgeving afgezet met linten.
Waardevolle Pokémon kaarten gestolen in Kampen
Waardevolle Pokémon kaarten gestolen in Kampen © News United / Stefan Verkerk

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.