Nieuws

HEMA heeft voedsel over na sluiting door lockdown, gebak gaat achter slot en grendel in Zwolse gevangenis

Overtollig gebak van de HEMA voor de gevangenis in Zwolle
Overtollig gebak van de HEMA voor de gevangenis in Zwolle © PI Zwolle
Het werd nog even geprobeerd, maar de HEMA moest door de lockdown toch dicht. En toen bleef er dus een hoop gebak over. Vanmorgen werd een vrachtwagen vol overtollig gebak afgeleverd bij de gevangenis in Zwolle.
“Onze portier kreeg woensdagavond een telefoontje of we belang hadden bij gebak”, vertelt plaatsvervangend vestigingsdirecteur Eelke Meijer van Penitentiaire Inrichting Zwolle, zoals de gevangenis officieel heet. “Na kort intern overleg hebben we dit mooie aanbod direct dankbaar aanvaard. De gebakjes zijn donderdagochtend bezorgd. De HEMA was op zoek naar een grote organisatie die ze in deze bijzondere periode een hart onder de riem kon steken. Wat dat betreft is de traktatie bij ons prima op zijn plek.

'Veel gevraagd'

Werken in een gevangenis geldt als een vitaal beroep. Eelke Meijer: “In deze coronatijd wordt er veel van ons gevraagd. En van onze gedetineerden. Zij merken ook de beperkingen van de coronamaatregelen. Zo moeten ze tegenwoordig hun bezoek ontvangen achter plexiglas. Dat is natuurlijk niet prettig wanneer bijvoorbeeld je partner en kinderen langs willen komen.”
Het gebak van de HEMA is door PI Zwolle coronaproof verspreid onder de aanwezige medewerkers en de bijna vierhonderd mannelijke en vrouwelijke gedetineerden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.