nieuws

TV Oost maakt opnamen Theaterspektakel Hardenberg

650 jaar Hardenberg
650 jaar Hardenberg
Hardenberg bezit dit jaar 650 jaar stadsrechten. Dat wordt op 20, 21 en 22 september groots gevierd en RTV Oost is er bij.
Er is theaterspektakel vol muziek, dans en toneel op een enorm drijvend podium in de Haven van de rivier de Vecht. Het Theaterspektakel neemt u mee door 650 jaar geschiedenis en werpt een blik in de toekomst van Hardenberg. De voorstelling wordt opgevoerd door en voor de inwoners. In totaal werken er ruim vierhonderd amateurmusici, dansers en acteurs uit de gemeente Hardenberg mee.

TV-opnames

RTV Oost gaat op zaterdag 22 september het Theaterspektakel Hardenberg opnemen voor televisie. De omroep voor Overijssel komt naar Hardenberg met groot materieel, waaronder zeven camera’s. De opnamen worden ‘ingedikt’ tot een tv-registratie van 75 minuten, die naar verwachting tussen Kerst en Oud en Nieuw te zien zal zijn bij TV Oost, als passende afsluiting van het feestjaar in Hardenberg.

Theaterspektakel

Het Theaterspektakel Hardenberg is een vernieuwend en modern samenspel van audiovisuele beelden. De voorstelling wordt uitgevoerd op een groot overdekt podium drijvend in het water. Tal van verenigingen en individuen uit de gemeente Hardenberg nemen deel aan dit theaterspektakel, onder leiding van professionals. Kunstenaars bouwen de stadspoort na en bezoekers maken via die poort een reis terug in de tijd. Toneelgroepen, orkesten, koren, muziekensembles, dansgroepen en acrobaten maken zich op voor een multimediashow waarover men de komende jaren nog zal spreken.
Kaartverkoop
Kaarten voor het Theaterspektakel Hardenberg kosten € 17,50 en zijn te bestellen via de website www.650jaarhardenberg.nl. Daar vindt u ook het volledige programmaoverzicht.
De tv-opnamen van het Theaterspektakel Hardenberg worden mede mogelijk gemaakt door Weekblad De Toren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.