nieuws

Grolsch wil Veste niet afstaan aan Heineken

Bierbrouwer Grolsch wil FC Twente niet kwijt. Dat zegt de brouwer in een reactie op gesprekken van FC Twente met concurrent Heineken.
FC Twente en Heineken zijn in gesprek over de levering van bier in De Grolsch Veste. Volgens Heineken zijn het vrijblijvende gesprekken, zoals die dagelijks, wekelijks, jaarlijks worden gevoerd met klanten en potentiële klanten en praat FC Twente met nog veel meer brouwers. De Enschedese club bevestigt dat. Er zouden meer brouwerijen zijn die geïnteresseerd zijn in het tappen van bier in De Grolsch Veste. Het blijft onduidelijk wie het initiatief voor de gesprekken heeft genomen. 
Tegelijkertijd ligt er een langdurige samenwerkingsovereenkomst tussen Grolsch en FC Twente. In de overeenkomst zijn afspraken gemaakt over de sponsoring, de bierlevering en de naamgeving van het stadion. Grolsch spreekt van steun aan de club en wil dat nog lang voortzetten. De overeenkomst loopt nog enige tijd, maar hoe lang wil zowel Grolsch en FC Twente niet zeggen. Grolsch laat zich niet ontlokken of ze de overeenkomst die de brouwer met FC Twente heeft, opengebroken kan worden. Ook FC Twente laat zich niet in de kaart kijken en weigert verder commentaar. Woordvoerder Peters wil alleen kwijt dat als er een contract ligt, de club zich er dan aan houdt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.