Nieuws

Gemeente Rijssen-Holten zet als eerste in Twente een streep door carbidschieten

Rijssen-Holten zet als eerste in Twente een streep door carbidschieten
Rijssen-Holten zet als eerste in Twente een streep door carbidschieten © RTV Oost
Rond de jaarwisseling mag in de hele gemeente Rijssen-Holten niet met carbid geschoten worden. Daarmee is de gemeente de eerste in Twente die er een streep doorheen zet.
Dat heeft de gemeenteraad besloten. De raad vindt het niet gepast om de mogelijkheid tot samenkomsten, met alle bijeenkomende risico’s, toe te staan.

'Zure appel'

Burgemeester Arco Hofland van Rijssen-Holten noemt het 'vreselijk jammer' dat het carbidschieten na het paasvuur de volgende traditie is die niet door kan gaan.
"Het is een bijzonder jaar dat veel invloed heeft op onze tradities", aldus Hofland. "Ik begrijp de teleurstelling, maar we moeten nu samen door deze zure appel bijten. Ik hoop dat we volgend jaar vol enthousiasme deze tradities weer op kunnen pakken."

Verschillen in Twente

Veiligheidsregio Twente besloot onlangs dat gemeenten zelf mogen weten of er met carbid geschoten mag worden. Wanneer gemeenten kiezen om carbidschieten toe te staan, gelden er strikte regels. Overigens kondigde de gemeente Twenterand al aan zich niet aan die opgelegde regels te gaan houden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.