nieuws

Opnieuw 18 jaar voor moord op ex-schoonzus

Opnieuw 18 jaar voor moord op ex-schoonzus
Opnieuw 18 jaar voor moord op ex-schoonzus
Een man uit Denekamp is ook in hoger beroep veroordeeld tot 18 jaar cel voor het doden van zijn ex-schoonzus. Volgens het gerechtshof in Leeuwarden is bewezen dat de man zijn schoonzus in Sneek met meerdere messteken om het leven gebracht.
Naast de celstraf heeft de man ook tbs met dwangverpleging opgelegd gekregen. De rechtbank veroordeelde hem eerder al tot dezelfde straf. De advocaat van de Denekamper was in beroep gegaan. Hij vond de celstraf veel te lang in combinatie met tbs.
Juni vorig jaar bracht de 43-jarige man zijn schoonzus om het leven in haar woning in Sneek. Bewapend met kruisboog, hamer en kapmes stapte hij naar binnen, op zoek naar zijn voormalige echtgenote. Naar eigen zeggen nam hij de voorwerpen mee voor het schrikeffect. Maar de rechter oordeelde dat dit ongeloofwaardig is, aangezien hij meteen naar de slaapkamer van het slachtoffer ging. Bovendien had hij een paar dagen eerder telefonisch aangekondigd dat er een bloedbad in Sneek zou worden aangericht. Twee kinderen van het slachtoffer waren er getuige van hoe de man hun moeder met 17 messteken om het leven bracht. 
In de nacht voor de moord had de Denekamper ook een chalet in het Friese Jisklum in brand gestoken. Hij wilde het huisje van de nieuwe vriend van zijn ex in brand steken, maar vergiste zich waarop het huis van de buren in vlammen op ging. In het chalet sliepen op dat moment een moeder en dochter, die zich net op tijd uit de voeten konden maken.
Onderzoek in het Pieter Baan Centrum wees uit dat de man narcistisch is, lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis en de eigen verantwoordelijk niet inziet. De kans op herhaling is groot volgens deskundigen, waarop het Openbaar Ministerie de straf van 18 jaar cel en tbs met dwangverpleging eiste. Het is zeer waarschijnlijk dat de man nooit meer vrijkomt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.