nieuws

PEC Zwolle weken zonder doelman Boer

PEC Zwolle moet het de eerste wedstrijden in de eredivisie stellen zonder doelman Diederik Boer.
De goalie heeft eerder deze voorbereiding een breukje in zijn pols opgelopen, zo bleek deze week uit een scan in het ziekenhuis. De breuk werd bij eerder onderzoek niet geconstateerd, maar vanwege aanhoudende klachten werd de pols deze week opnieuw onderzocht. De pols is in het gips gezet om de breuk te kunnen herstellen. Boer is hierdoor vijf tot zes weken uitgeschakeld. Leon ter Wielen, die de laatste wedstrijden van het vorige seizoen ook al onder de lat stond, vervangt Boer in de uitwedstrijd tegen Roda JC van zaterdagavond.
Trainer Art Langeler geeft op de rechtsbackpositie de voorkeur aan Bram van Polen, terwijl Joey van den Berg centraal in de verdediging wordt geposteerd. Op de rechterflank kiest Langeler voor middenvelder Giovanni Gravenbeek, in plaats van de aanvallender ingestelde Ronnie Reniers. Furdjel Narsingh is de andere vleugelaanvaller.
Voor PEC Zwolle betekent de wedstrijd in Kerkrade de rentree op het hoogste niveau. De club speelde in 2004 voor het laatst in de eredivisie. "Er is in de groep sprake van een gezonde spanning", merkt Langeler. "Maar er is ook nog wat onzekerheid over waar we precies staan. Dat willen we graag ervaren en het liefst met succes."
Het duel met Roda JC begint zaterdag om 19.45 uur en wordt geleid door scheidsrechter Higler.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.