Nieuws

OM wil werkstraf voor bejaarde man uit Enter na dodelijk ongeval met 12-jarige scholier

Werkstraf voor mishandeling varken
Werkstraf voor mishandeling varken © RTV Oost
Voor de rechtbank in Almelo is een werkstraf van 60 uur en een boete van 1.000 euro geëist tegen een 83-jarige man uit Enter. De man veroorzaakte op 10 december vorig jaar in het buitengebied van Enter een aanrijding waar een 12-jarige scholier bij om het leven kwam.
Het slachtoffer was na schooltijd met een groep andere scholieren onderweg van Almelo naar Enter toen ze op de Ypeloweg even stopten om jassen dicht te doen. Dat was waarschijnlijk ook het moment dat de 83-jarige met zijn auto inreed op de groep.

Hersendood

De 12-jarige scholier werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis waar duidelijk werd dat hij hersendood was. De jongen overleed na twee dagen.
In overleg met de familie werd besloten om over te gaan tot orgaandonatie. "Dat zou hij ook gewild hebben", zei zijn moeder vrijdag in de rechtszaal. Haar zoon redde met de orgaandonatie de levens van vijf mensen.

Black-out

Waarom de 83-jarige de groep scholieren niet zag blijft voor altijd onduidelijk. De man vertelde dat hij hen niet had gezien maar waarom, dat weet hij niet. "Misschien had ik een black-out", aldus de man.
Na het ongeluk leverde de Entenaar zijn rijbewijs in bij de politie. Het is inmiddels ongeldig verklaard, reden voor de officier van justitie om niet te vragen om een rijontzegging.
De rechtbank doet op 30 december uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.