PEC Zwolle kan nare smaak niet wegspoelen met gelijkspel tegen hekkensluiter FC Emmen

PEC Zwolle heeft geen passend antwoord gegeven op de bittere doordeweekse bekeruitschakeling tegen Excelsior. De Zwollenaren speelden vrijdagavond in het eigen MAC3Park Stadion doelpuntloos gelijk tegen hekkensluiter FC Emmen: 0-0.

Trainer John Stegeman koos in zijn basisopstelling voor Tedic en de van een blessure teruggekeerde Kersten. Ten opzichte van de smadelijke bekernederlaag tegen Excelsior begonnen Reijnders, Leemans, Clement en Huiberts vanaf de bank.

Eerste mogelijkheden PEC

Het was PEC dat voor het eerste serieuze gevaar zorgde. Bij een voorzet van Van Duinen kon Saymak van dichtbij uithalen, maar de spelmaker raakte de bal verkeerd waardoor Telgenkamp eenvoudig kon keren. Nadat Tedic zich met een blessure moest laten vervangen door Reijnders was de volgende mogelijkheid voor Van Duinen, maar uiteindelijk was de hoek te lastig om het Telgenkamp moeilijk te maken.

Een sterker Emmen

Gedurende de eerste helft kwam Emmen beter in de wedstrijd. Invaller Jansen nam de ploeg uit Drenthe bij de hand en bood Cavlan met een subtiele steekpass de kans om af te ronden, maar de linksback stuitte op Zetterer. In het vervolg moest de Duitse doelman ook strekken bij een kopbal van Bijl. PEC moest daarna alle zeilen bijzetten om gevaarlijke hoekschoppen van de bezoekers onschadelijk te maken.

Rollen omgedraaid

In het begin van de tweede helft waren de rollen omgedraaid en zocht PEC nadrukkelijker de aanval. Dat resulteerde in een kans voor de bedrijvige Van Duinen, die op de zestien wegdraaide en vervolgens rakelings naast krulde. PEC bleef ook daarna het betere van het spel hebben, maar het creëren van grote kansen bleek ook vandaag erg moeilijk voor de ploeg van Stegeman.

Puntendeling

Na een slotfase waarin weinig gebeurde bleef het uiteindelijk bij 0-0 in het MAC3Park Stadion en daardoor verzuimt PEC Zwolle om de nare smaak van de bekernederlaag weg te spoelen.

PEC Zwolle - FC Emmen 0-0

Arbiter: Kuipers

Geel:

PEC Zwolle: Zetterer; Van Wermeskerken, Kersten, Van Polen, Paal; Saymak (Huiberts/60), Nakayama (Clement/46), Strieder; Van Duinen (Goochannejhad/86), Tedic (Reijnders/16), Drost (Leemans/86).

FC Emmen: Telgenkamp; Van Rhijn, Bakker, Araujo, Cavlan; Veendorp, Bijl, Peña; Laursen (Tibbling/66), Caciano (Jansen/26), Kolar (Chacon/60).

Bekijk hier de uitslag en stand in de Eredivisie en de statistieken van de spelers van PEC Zwolle.

Meer over dit onderwerp:
BETAALD VOETBAL PEC ZWOLLE
Deel dit artikel: