Nieuws

Meerdere jongeren in Staphorst zorgen voor overlast na afsteken illegaal vuurwerk

Man aangehouden in Almelo
Man aangehouden in Almelo © RTV Oost
Agenten hebben afgelopen nacht ingegrepen in Staphorst, waar jongeren zwaar vuurwerk afstaken. Het vuurwerk is in beslag genomen. Een jongere is staande gehouden. Deze week wordt duidelijk of hij naar Bureau Halt moet of strafrechtelijk wordt vervolgd.
De politie kreeg veel meldingen binnen van jongeren die zwaar vuurwerk aan het afsteken waren. Mensen konden niet slapen door de harde knallen en belden vervolgens de politie. Agenten gingen daarop onopvallend en opvallend het dorp in. Ze troffen meerdere jongeren aan met zwaar illegaal vuurwerk. Ze veroorzaakten zware dreunen en veel overlast.
De jongen die staande werd gehouden, behoorde tot een groep van vijftien personen op de Markt. Waar de anderen weggingen op de fiets, ging hij onderuit. Bij het fouilleren bleek de jongen drie cobra's bij zich te hebben. Later in de nacht ging de politie af op nieuwe meldingen van vuurwerkoverlast. Daarbij bleek een groep van twintig jongeren vuurwerk af te steken. Vijf van hen jenden een van de agenten, die op de fiets op de melding was afgekomen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.