Ziekenhuis ZGT plaatst weer coronapatiënt over naar Duitsland

Een coronapatiënt van ziekenhuis ZGT in Almelo is gisteren overgeplaatst naar een ziekenhuis in Duitsland. Het is voor het eerst sinds maanden dat het Twentse ziekenhuis weer patiënten laat overplaatsen naar het buitenland. De ziekenhuizen in Nederland liggen vol.

Het aantal nieuwe covidpatiënten loopt de laatste tijd weer fors op. Afgelopen donderdag spraken ziekenhuizen ZGT en MST al de verwachting uit dat de cijfers de dagen daarna verder zouden oplopen.

Het uitplaatsen van patiënten naar een ander ziekenhuis gebeurt tijdens deze coronacrisis nu vrijwel dagelijks, maar dat kon de afgelopen maanden altijd nog binnen Nederland plaatsvinden. ZGT wijkt nu noodgedwongen uit naar Duitsland.

Druk is hoog

"In de tweede golf hebben we onze IC-capaciteit opgeschaald, maar de laatste weken is de druk toch hoog. Daarom zijn onze patiënten eerst binnen Nederland uitgeplaatst en nu moet dat dus ook weer naar het buitenland", zegt clustermanager Wilfred Dijkstra van de ZGT, tegen de NOS.

Het ziekenhuis in Almelo bepaalt overigens niet zelf of een coronapatiënt naar Duitsland wordt overgeplaatst; dat doet het Landelijk Centrum Patiëntenspreiding (LCPS).

Meer over dit onderwerp:
REGIO ALMELO CORONAVIRUS
Deel dit artikel: