Nieuws

Verdachte van ontvoering en misbruik van 5-jarig meisje in Glanerbrug moet hersenonderzoek krijgen

De verdachte van de ontvoering wordt vanuit een rolstoel overgeplaatst in een politieauto.
De verdachte van de ontvoering wordt vanuit een rolstoel overgeplaatst in een politieauto. © NewsUnited/Dennis Nengerman
De man, die wordt verdacht van ontvoering en misbruik van een 5-jarig meisje in Glanerbrug, afgelopen juni, moet onderzocht worden op een mogelijke hersenaandoening. Dat is de uitkomst van een voorbereidende behandeling van zijn strafzaak voor de rechtbank in Almelo.
De 64-jarige man uit Glanerbrug zette het meisje op zijn scootmobiel en nam haar mee naar zijn appartement vlakbij de grens. Daar heeft hij haar misbruikt ,werd eerder al duidelijk uit sporenonderzoek.

Gedragsdeskundigen

Afgelopen tijd werd de man onderzocht door gedragsdeskundigen, maar die meldden de rechters in Almelo dat ze meer van de man moeten weten voordat er een advies gegeven kan worden. Behalve een onderzoek naar een mogelijke hersenaandoening moet zijn achtergrond bekeken worden.
De zaak gaat op 18 maart volgend jaar verder. Tot die tijd blijft de 64-jarige achter de tralies van het gevangenisziekenhuis in Scheveningen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.