Indoorspeeltuin Dolle Pret in Almelo failliet

Een van de grootste, al dan niet dé grootste indoorspeeltuin van Europa is failliet. Dolle Pret in Almelo kan na achttien jaar het hoofd financieel gezien niet boven water houden.

Het bedrijf kent een geschiedenis aan incidenten. Zo is er onenigheid geweest met de voormalige en huidige verhuurder, maar ook met de gemeente Almelo waren er conflicten over brandveiligheid en feesten die volgens het bestemmingsplan niet mochten worden gehouden.

Grotendeels gesloten

Toch is het faillissement door eigenaresse Henny ter Avest zelf aangevraagd, bevestigt curator Weenink. Door de coronacrisis moest het speelparadijs en bijbehorende horeca noodgedwongen een groot deel van het jaar de deuren gesloten houden. "Daardoor droogden de financiële middelen behoorlijk op", aldus de curator.

Dolle Pret nam in 2002 haar intrek in het grote pand aan het Noordbroek en groeide uit tot een begrip in de regio. Voor het gebouw moest maandelijks zo'n 15.000 euro aan huur worden betaald. "Een forse som, maar voor de crisis kon alsnog omzet worden gedraaid."

Hoop op nieuwe exploitant

De totale schuld bedraagt ongeveer 600.000 euro. De voornaamste geldeisers van Dolle Pret zijn de huidige en vorige verhuurders van het pand. Desalniettemin ziet curator Weenink toekomst in het speelparadijs. "Ik heb best goede hoop op een nieuwe exploitant. Al zal die dan nog wel even geduld moeten hebben tot na 19 januari", verwijst hij naar de huidige lockdown.

Meer over dit onderwerp:
REGIO ALMELO
Deel dit artikel: