Heracles Almelo sluit kalenderjaar af met knappe overwinning in Groningen

Heracles Almelo gaat goed geluimd de feestdagen tegemoet. Nadat afgelopen weekend in Heerenveen al drie punten werden opgehaald wist de ploeg van trainer Frank Wormuth woensdagavond wederom te winnen in het hoge noorden. In Groningen werd de plaatselijke FC met 0-1 verslagen.

Tim Breukers stond in de basis bij de Almeloërs en dat betekent dat de rechtsback het record van Kwame Quansah evenaart als Heracles-speler met de meeste eredivisieduels, namelijk 262 wedstrijden. Na de winterstop kan de 33-jarige verdediger de Ghanees definitief achter zich laten.

Blaswich toont klasse

Na een aftastende openingsfase waren de eerste kansen voor de Groningers. Na terugleggen van Strand Larsen kon El Messaoudi uithalen, maar Blaswich stond een openingstreffer in de weg. De Duitse doelman van Heracles stond een minuut later wederom op zijn post toen El Hankouri het ineens uit de lucht probeerde.

Kansjes Heracles

Heracles kroop gedurende de eerste helft meer uit zijn schulp en dat resulteerde in een mogelijkheid voor Vloet, die op aangeven van Van der Water zijn voet niet goed achter de bal kreeg. Ook Burgzorg ondernam een poging om tot scoren te komen, maar na een slalom eindigde zijn schot tegen een Gronings been.

Frisse aanvallers

Ook na de thee werd het duel er niet beter op. De wedstrijd bevond zich in een impasse waarin beide ploegen moeite hadden om tot een fatsoenlijke aanval te komen. Reden voor trainer Wormuth om zijn gehele aanval te wisselen en Szöke, Lunding en Azzaoui in het veld te brengen.

Szöke met zijn eerste

Die ingreep bleek goud waard want het was Szöke die de ban brak voor de ploeg uit Almelo. Een kwartier voor tijd ontsnapte de Hongaar aan buitenspel en met een leep stiftje zorgde hij - met zijn eerste treffer van het seizoen - voor de 0-1.

Wederom Blaswich

De thuisploeg kreeg daarna nog twee kansen om de marge recht te trekken, maar Blaswich hield zijn ploeg op de been bij pogingen van invallers Dallinga en Suslov. Heracles trok het duel over de streep en daardoor boekte Heracles de tweede uitzege op rij.

FC Groningen - Heracles Almelo 0-1

0-1 Szöke (78)

Arbiter: Lindhout

Geel: Dammers

FC Groningen: Padt; Dankerlui. Dammers (Dallinga/83), Itakura, Van Hintum; Gudmunsson (Suslov/87), Van Kaam, El Messaoudi; Lundqvist (Schreck/56), Strand-Larsen (Balk/78), El Hankouri (Slor/77).

Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Pröpper, Rente, Quagliata; Schoofs, Vloet (De la Torre/87), Kiomourtzoglou; Van der Water (Azzaoui/75), Bakis (Szöke/75), Burgzorg (Lunding/75).

Bekijk hier de uitslagen en stand in de Eredivisie en de statistieken van de spelers van Heracles Almelo.

Meer over dit onderwerp:
BETAALD VOETBAL HERACLES ALMELO
Deel dit artikel: