Engelse hitproducer mixt plaat tributeband Status Quotes

De bekende Engelse producer John Eden heeft de nieuwe plaat van de Twents-Achterhoekse tribute band Status Quotes gemixt. Het nummer, getiteld 'Your Smiling Face', is geschreven door Quo-gitarist Rick Parfitt, die vier jaar geleden overleed op 24 december 2016. John Eden is de man achter grote Status Quo-successen als 'Rockin' all Over The World', 'Again And Again' en 'Whatever you want'.

Status Quotes was in oktober 2019 uitgenodigd door de officiële Engelse fanclub van Status Quo om op te treden tijdens de tweejaarlijkse conventie waarop fans uit heel Europa zich melden. Dat gebeurde op voor Quo-fans heilige grond, Butlins in Minehead. Op die plek in Zuid-Engeland verzorgde de band de allereerste optredens in de jaren zestig van de vorige eeuw.

Harten veroverd

De Twents/Achterhoekse tributeband veroverde de harten van de Engelse fans met een spetterend optreden. Behalve de fans waren ook de oud Quo-bandleden John Coghlan en Alan Lancaster diep onder de indruk.

John Eden met Quo-gitarist John Parfitt in de Wisseloord Studio's in Hilversum (Foto: Gerard Rappard)
John Eden met Quo-gitarist John Parfitt in de Wisseloord Studio's in Hilversum (Foto: Gerard Rappard)

Het concert in Minehead in Engeland is opgenomen en vervolgens geremixt door John Eden. Het zou door de Status Quotes afgelopen jaar op DVD worden uitgebracht, alleen doorkruiste de uitbraak van COVID-19 de plannen. Die DVD komt in het nieuwe jaar uit. Daarop vooruitlopend verschijnt 'Your Smiling Face' in de loop van januari.

Aanbevelingsbrief John Eden (Foto: RTV Oost)
Aanbevelingsbrief John Eden (Foto: RTV Oost)

Een kort filmpje over het nummer vind je hier.

Van de trip naar Engeland maakten redacteur Bert Schabbink en cameraman Ronny Langhorst de documentaire 'Op Heilige Grond'. Die bekijk je hier.

Meer over dit onderwerp:
CULTUUR
Deel dit artikel: