nieuws

Omwonenden brand Overdinkel vanavond naar huis

Bewoners van de Julianastraat in Overdinkel kunnen vanavond weer naar huis. Dat meldt de brandweer. De straat werd ontruimd in verband met een grote brand in restaurant-zalencentrum Saksenstal.
De brand ontstond vanmorgen in het keukengedeelte van het restaurant. Een oorzaak is nog niet vastgesteld. Al snel sloegen de vlammen uit het pand en waren er flinke zwarte rookwolken te zien. Omdat er een verhoogde concentratie koolmonoxide werd gemeten zijn de bewoners van de Julianastraat uit hun huizen gehaald. Een verhoogde concentratie koolmonoxide kan grote gevolgen hebben; omdat het geurloos is, kunnen mensen bewusteloos raken zonder dat ze het door hebben. In totaal zijn 18 woningen ontruimd. Ongeveer 20 bewoners zijn opgevangen in sportzaal de Spil.

'Pand verloren'

Om half vier 's middags kon de brandweer het sein 'brandmeester' geven. Restaurant Saksenstal kon toen al als verloren worden beschouwd. Hetzelfde geldt voor het Smokkelmuseum, dat in Saksenstal was gevestigd. In het pand wordt niet meer geblust, omdat dat te gevaarlijk is. De brandweer heeft besloten het pand gecontroleerd uit te laten branden en vooral naastgelegen panden te beschermen. Het nablussen zal waarschijnlijk nog tot 20.00 uur vanavond duren. Daar kan ook nog steeds rook bij vrijkomen.

'Bruin water'

Omdat de brandweer water heeft gebruikt van de waterleiding kan het zijn dat omwonenden last hebben van bruin water uit de kraan. De brandweer adviseert mensen om de kranen goed door te spoelen totdat het water weer helder is.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.