Nieuws

'Priklocatie' staat: vanaf januari vaccineert GGD Twente op terrein UT

Hij is bijna klaar voor gebruik: de test- en vaccinatielocatie op de Universiteit Twente. De afgelopen dagen is er een grote tent geplaatst op parkeerterrein drie van de UT. Vanaf halverwege januari worden op het universiteitsterrein de Twentse zorgmedewerkers gevaccineerd tegen het coronavirus.
Een meterslange witte tent domineert het beeld op parkeerterrein drie van de Universiteit Twente. De accommodatie wordt de eerste week van januari in gebruik genomen als extra testlocatie van de GGD. Vanaf 18 januari wordt er vervolgens ook 'geprikt', waarbij zorgverleners de vaccinatie tegen het coronavirus krijgen.

Tien lijnen

In de grote tent worden tien vaccinatielijnen opgezet. Zorgverleners kunnen hun auto in de buurt van de accommodatie parkeren, om vervolgens via een 'walk-in', lopend dus, hun vaccinatie te halen.
Bekijk de vaccinatielocatie in de video hieronder:

15.000 inentingen

De GGD Twente verwacht zo'n 15.000 mensen in de eerste groep te vaccineren. Zorgpersoneel in de verpleeghuizen wordt als eerst gevaccineerd. Daarna volgen medewerkers uit de gehandicaptenzorg en de thuiszorg.
Volgens de huidige plannen zijn daarna de overige zorgmedewerkers die in direct contact staan met coronapatiënten, zoals ziekenhuispersoneel, aan de beurt. Iedereen wordt twee keer gevaccineerd, met een tussenperiode van drie weken.

Eén locatie

De GGD zegt bewust voor het universiteitsterrein gekozen te hebben als vaccinatielocatie. "Er is voldoende parkeerruimte en voldoende plek, en de locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer", aldus de gezondheidsdienst onlangs.
Anders dan bij een testlocatie, waarvan er meerdere zijn in Twente, is er maar één vaccinatielocatie. Dat is landelijk zo geregeld, omdat er allerlei eisen zijn verbonden aan de vaccinatie. Zo moet het vaccin van BioNTech/Pfizer op een bepaalde temperatuur worden bewaard.
Zorgmedewerkers krijgen vanaf begin januari een uitnodiging via hun werkgever om de 'prik' te halen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.