Nieuws

Voormalig Zwolse wethouder Peter Pot wordt pastor

Peter Pot
Peter Pot © eigen foto RTV Oost / Ina Brouwer
Peter Pot, voormalig wethouder van Zwolle, en ex-directeur van het Dominikanenklooster, begint per 1 januari als pastor in Groesbeek
In Zwolle was hij vanaf 2002 namens GroenLinks/De Groenen gemeenteraadslid en wethouder. In 2007 nam hij afscheid van de politiek en begon hij in Arnhem als projectleider kerk en samenleving.

Eigen functie wegbezuinigd

Vanaf 1 februari 2018 werkte hij als directeur voor het Dominikanenklooster. In de korte tijd dat hij directeur van het Dominikanenklooster was, slaagde hij erin de financiën van het klooster weer op orde te brengen. Dat deed hij onder meer door zijn eigen functie weg te bezuinigen. Pot stapte in april van dit jaar op.
Hij gebruikte de afgelopen maanden om zich te bezinnen op de volgende stap in zijn opmerkelijke loopbaan. Pot werd nog wel getipt als mogelijke opvolger voor vertrekkend wethouder Klaas Sloots, de nieuwe burgemeester van Stadskanaal.
Peter Pot gaat voorlopig pendelen naar Groesbeek maar hoopt wel op korte termijn tussen de parochianen van de Cosmas en Damianusparochie te gaan wonen.
Zondag 10 januari een gesprek met Peter Pot in Hoogtij.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.