Nieuws

Coronacijfers: Twente scoort het slechtst van alle regio's in Nederland

Overijsselse weekcijfers corona vertekend door minder testen vanwege sneeuw
Overijsselse weekcijfers corona vertekend door minder testen vanwege sneeuw © RTV Oost
Het aantal besmettingen in zowel de Veiligheidsregio Twente als de Veiligheidsregio IJsselland is de afgelopen 24 uur flink gestegen. Twente scoort zelfs het slechtst van alle regio's in Nederland.
Dat blijkt uit cijfers van het RIVM. Ook landelijk waren er meer besmettingen.
Na een flinke daling in de coronacijfers gisteren in Twente, volgt vandaag weer een aanzienlijke stijging van het aantal mensen dat de afgelopen 24 uur positief is getest op het coronavirus. Vandaag meldde het RIVM in Twente 605 besmettingen, 361 meer dan gisteren. In Twente werden de afgelopen 24 uur elf doden gemeld.
Ook een flinke stijging in de Veiligheidsregio IJsselland. Gisteren waren daar de cijfers nagenoeg stabiel, de afgelopen 24 uur steeg het aantal positieve coronatesten met 115 naar 352. Voor de vierde dag op rij waren er geen doden te betreuren volgens het RIVM.
Let op: Het aantal gemelde coronabesmettingen in Nederland kan per dag sterk stijgen of dalen. Voor een betrouwbaar beeld is het beter om te kijken naar weekcijfers. Vanaf week 52 (21 december) kunnen de dagcijfers nóg sterker gaan schommelen. Dit komt doordat een aantal tegenstrijdige effecten vermoedelijk tegelijkertijd plaatsvinden. Lees de uitleg van de schommelende cijfers eind december / begin januari.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.