Nieuws

Rijkswaterstaat over vertraging aanpak N35: "Verdere planning nog niet bekend"

De vertraging voor de aanpak van de N35 tussen Wierden en Nijverdal komt niet als een verrassing. Dat stelt Rijkswaterstaat in een reactie op het nieuws dat de aanpak voorlopig niet kan beginnen door een uitspraak van de Raad van State. De wegbeheerder meldt dat nog niet duidelijk is wanneer de schop wél de grond in kan.
De Raad van State vernietigde vanochtend het tracébesluit waarin staat dat de N35 tussen Wierden en Nijverdal verbreed mag worden naar twee keer twee rijstroken, met een maximum snelheid van 100 kilometer per uur. Het Programma Aanpak Stikstof (PAS) gooit roet in het eten.

'Niet onverwachts'

Rijkswaterstaat meldt, namens het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, dat de uitspraak van de Raad van State 'niet geheel onverwachts komt'. "Er werd al gewerkt aan een nieuw besluit waarin ten aanzien van stikstof aanvullende maatregelen worden getroffen. Alle overige ingediende beroepen heeft de hoogste rechter ongegrond verklaard", zegt een woordvoerder.
Wanneer wel wordt begonnen met de verbreding van de N35, is nog niet duidelijk. "Wat dit betekent voor de planning is nu nog niet te zeggen", aldus de woordvoerder.
Dit betekent flinke vertraging voor de verbreding van de N35
Johan Coes, wethouder Wierden

Wierden reageert teleurgesteld

De Wierdense wethouder Johan Coes zegt 'teleurgesteld' te zijn over het besluit van de Raad van State. "Dit betekent flinke vertraging voor de verbreding van de N35", reageert Coes.
"Dit is absoluut teleurstellend", zegt de Wierdense wethouder:
De wethouder benadrukt dat hij niet bij de pakken neer wil zitten. "Wij ondersteunen Rijkswaterstaat van harte, om te kijken hoe we met de nodige aanpassingen alsnog aan de slag kunnen met de N35."
De provincie Overijssel, die de voorbije jaren flink lobbyde bij het Rijk voor aanpak van de rijksweg, wil eerst de uitspraak van de Raad van State goed bestuderen. "Als we deze uitspraak hebben bestudeerd, dan willen we eventueel op een later moment wel reageren", zegt een woordvoerder.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.