Nieuws

Zes van de zeven afdelingen van verpleeghuis PW Janssen in Deventer in quarantaine

Woonzorgcentrum P.W. Janssen
Woonzorgcentrum P.W. Janssen © Google Streetview
Waar in Twente militairen ingezet worden om de zorg te ontlasten, moeten in de Veiligheidsregio IJsselland ook al alle zeilen bijgezet worden. Zes afdelingen van Revalidatie- en verpleeghuis PW Janssen in Deventer zijn in quarantaine. "Het is spannend", aldus een woordvoerster.
Zes van de zeven afdelingen in quarantaine. Dat betekent dat cliënten niet van de afdelingen af mogen, maar nog wel bezoek ontvangen. "Uiteraard met de benodigde voorzorgsmaatregelen", legt woordvoerster Jitske Bosgoed uit.

Onder controle houden

Die aanpak wordt ook per afdeling bepaald. "Een afdeling met cliënten met dementie is een stuk lastiger onder controle te houden", legt Bosgoed uit. Vooralsnog is alles binnen PW Janssen er op gericht om de situatie onder controle te houden.
Op het moment dat cliënten ook daadwerkelijk besmet zijn met corona liggen ze in isolatie en moet ook beschermende kleding worden gedragen.

Bezetting

En natuurlijk zijn niet alleen maar cliënten besmet met het coronavirus, ook zorgpersoneel wordt getroffen. "De druk is hoog. We krijgen maar ternauwernood de bezetting rond."
En er wordt al maanden veel gevraagd van het zorgpersoneel, ook in PW Janssen. "Het is spannend", aldus Bosgoed.
Waar Twente eerder al wel een beroep deed op militaire hulp is dat in de Veiligheidsregio IJsselland nog niet aan de orde. Maar ook in verpleeghuizen wordt het steeds lastiger, erkent Bosgoed. "Het lukt met hangen en wurgen, maar niet heel lang meer."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.