Nieuws

Brand meester bij zeer grote industriebrand in Kampen, brandweer druk met nablussen

De brandweer heeft de zeer grote brand in een bedrijfspand op een industrieterrein in Kampen onder controle. Rond half tien vanavond werd ook het sein brand meester gegeven. De brandweer is nog wel enige tijd bezig met nablussen.
Een mobiele kraan is bezig met sloopwerkzaamheden. De brandweer kan zo bij de laatste brandhaarden komen en afblussen. In het pand waren op het moment van de brand geen mensen aanwezig.
Op het industrieterrein waar het gebouw staat, zijn ook woningen. Die hoeven niet te worden ontruimd, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio IJsselland.

NL-Alert

Er is niemand gewond geraakt. Drie mensen zijn ter plaatse behandeld omdat ze rook hebben ingeademd. Er is geen asbest aangetroffen door de brandweer. Eerder werd er wel voor gevreesd dat bij de brand asbest vrij zou zijn gekomen.
Voor de brand was een NL Alert afgegeven en mensen in de directe omgeving werden verzocht ramen en deuren gesloten te houden.
Grote brand in Kampen
Grote brand in Kampen © NewsUnited/Stefan Verkerk
In het pand zitten meerdere kleine bedrijfjes, aldus de woordvoerder. Wat voor bedrijfjes het zijn, is nog niet duidelijk. De brandweer is druk bezig om te voorkomen dat de brand overslaat naar het naastgelegen pand, waar ook meerdere bedrijven in gevestigd zijn.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.