nieuws

Rechter moet beslissen in geschil rond Bornsche Maten

Rechtszaak rond Bonrnsche Maten
Rechtszaak rond Bonrnsche Maten
De gemeente Borne daagt de bouwcombinatie De Bongerd voor de rechter. De inzet de afname van grond voor het nieuwbouwplan De Bornsche Maten.
De Bongerd heeft de termijn laten verstrijken voor de aankoop van grond voor 59 nieuwe woningen. De termijn tot 7 augustus was opgelegd door een arbitragecommissie, nadat de Bongerd stelde dat er geen datum was genoemd voor de aankoop van grond. Door het instorten van de woningmarkt schoof De Bongerd de aankoop en bouw van woningen voor zich uit, maar werd de gemeente Borne geconfronteerd met minder inkomsten uit grondverkoop.
Het kort geding dient over een maand. De gemeente Borne haast zich te zeggen dat de verstandhouding goed is en het geding wordt ingetrokken als de bouwcombinatie zich met terugwerkende kracht toch aan de afspraken houdt.
De arbitragecommissie bepaalde verder dat de grondprijs honderd euro lager moest liggen dan de gemeente had bepaald. Niet 270 euro per vierkante meter, maar 170 euro. Het gaat om zo'n 9.500 vierkante meter. Borne loopt daardoor bijna een miljoen euro mis. Over de grondprijs loopt nog een arbitragezaak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.