nieuws

"Pooier Lino P. liet vrouw steriliseren"

De Zwolse pooier Lino P. zou een vrouw gedwongen hebben om zich te laten steriliseren. Dat zeggen verschillende bronnen tegen RTV Oost.
De man werd vorig jaar mei opgepakt na een inval in de Zwolse seksclubs Touché en de Roos. Hij wordt verdacht van mensenhandel. Sinds de inval zit P. vast in de penitentiaire inrichting in Haarlem. Voor het programma Overijssel Vandaag is een jaar lang onderzoek gedaan naar de gang van zaken in de seksclubs. Tijdens gesprekken met betrokkenen kwam naar voren dat één van de slachtoffers tegen haar zin in gesteriliseerd is. Lino P. zou haar hebben gedwongen om dat te doen.

"Gedwongen sterilisatie nieuw"

Volgens Chris Sent van de website Humantrafficking.info is het schokkend als het klopt. Sent zegt nog niet eerder gehoord te hebben van gedwongen sterilisatie. Linda Terpstra van hulporganisatie Fier zegt dat gedwongen abortussen vaker voorkomen in de gedwongen prostitutie, maar heeft ook nog niet eerder van gedwongen sterilisatie gehoord.

Openbaar Ministerie weet niets van sterilisatie

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie Amsterdam laat weten dat er bij hen niets bekend is over sterilisatie. Volgens de woordvoerder zal het dan ook niet gebruikt worden in de rechtszaak tegen Lino P.

Rechtszaak begint in september

Op 3 september begint in Amsterdam de rechtszaak tegen Lino P. Hem wordt onder meer zware mishandeling, mensenhandel en verkrachting ten laste gelegd. De rechter heeft in totaal drie dagen voor de zitting uitgetrokken.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.