nieuws

Geen extra geld voor dierenasiel Enschede

Asiel
Asiel
Enschede trekt geen extra geld uit voor het noodlijdende dierenasiel in de stad. Het Dierenopvangcentrum krijgt wel meer mogelijkheden om het beschikbare geld te gebruiken. Maar ook moet het asiel onder meer aansturen op een fusie met het Dierenopvangcentrum in Almelo. Dat heeft het gemeentebestuur besloten.
Het asiel verwacht dit jaar af te sluiten met een tekort van bijna twee ton. Door de voorwaarden voor een langlopende lening en het besteden van subsidiegeld te versoepelen, probeert de gemeente het verwachte tekort terug te brengen. Volgens het gemeentebestuur is niemand gebaat bij een faillissement, omdat de zwerfdieren in de gemeente toch opgevangen moeten worden.

Niet aflossen

Om financieel gezonder te worden hoeft het asiel nu twee jaar lang niet af te lossen op een langlopende lening van de gemeente. Er is echter geen sprake van gedeeltelijke kwijtschelding. Ook mag het een subsidie die bestemd was voor een nieuwe vloer, aanwenden om het tekort terug te brengen.

Reorganisatie en fusie

Daarnaast heeft het Dierenopvangcentrum ook een eigen verantwoordelijkheid. De gemeente wil dat het asiel gaat inkrimpen, zodat op personeelskosten bespaard wordt. Ook zou het asiel onder meer de opvang van dieren kunnen terugbrengen tot 7 dagen, geld genereren uit het bieden van dagbesteding en fuseren met het dierenopvangcentrum in Almelo. Het asiel in Enschede heeft het effect van die maatregelen echter niet in de hand, omdat het daarvoor ook afhankelijk is van de medewerking van anderen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.