Kunstenares Wendy Olthof uit Enschede succesvol als customizer van sneakers

Op het werkblad in haar atelier achter haar gezinswoning staan sneakers in allerlei soorten en maten. Daarnaast een groot aantal potjes verf én een mok met allerlei penselen. Wendy Olthof uit Enschede is customizer van schoenen.

Deze 42-jarige kunstenares maakte van de nood een deugd. De verkoop van haar schilderijen liep terug door COVID-19, maar Wendy volgde haar hart en doet nog steeds wat ze leuk vindt, het creëren van persoonlijke kunstwerken.

Één van de persoonlijke doeken van Wendy  (Foto: Esther Rikken)
Één van de persoonlijke doeken van Wendy (Foto: Esther Rikken)

Hippe sneakers

Nu niet op een doek maar op schoenen. Ze is er begin december mee begonnen en inmiddels heeft ze er zeker twintig gecustomized. "Ik haal ontzettend veel energie uit de glimlach die ik zie wanneer ik een persoonlijk kunstwerk aflever. Bij de doeken is dat zelfs vaak een traan. Mijn gepimpte sneakers maken de klanten vooral blij, héérlijk toch?

Gecustomized sneakers  (Foto: Esther Rikken)
Gecustomized sneakers (Foto: Esther Rikken)

Een uniek kijkje

Ook dit jaar gaat Team Expeditie Oost weer op zoek naar mooie, kleine maar opvallende verhalen. En op de eerste expeditiedag van dit jaar bracht ik, samen met cameraman Marcus, een bezoek aan het atelier van kunstenares Wendy Olthof uit Enschede.

Cameraman Marcus kruipt bijna in de camera voor 'het perfecte plaatje' (Foto: Esther Rikken)
Cameraman Marcus kruipt bijna in de camera voor 'het perfecte plaatje' (Foto: Esther Rikken)
Meer over dit onderwerp:
EXPEDITIE OOST
Deel dit artikel: