Sport

FC Twente haalt Issah Abass als vervanger vertrokken drietal

Issah Abass in De Grolsch Veste
Issah Abass in De Grolsch Veste © FC Twente Media
FC Twente heeft zich voor de tweede seizoenshelft versterkt met Issah Abass. De aanvaller wordt voor een half jaar gehuurd van het Duitse Mainz 05.
De Enschedese club had aanvallende versterking nodig na het vertrek van Lazaros Lamprou, Alexander Jeremejeff en Halil Dervisoglu. Het gehuurde drietal keerde terug naar hun werkgever, omdat ze weinig zicht hadden op speeltijd in de ploeg van trainer Ron Jans. Abass wordt in principe ook niet voor de basis gehaald, maar kent zijn plek en vindt dat minder problematisch. Mainz nam hem in 2018 over van het Sloveense Olimpija. Afgelopen seizoen speelde Abass op huurbasis voor FC Utrecht. Daar kwam hij tot vijftien duels en twee doelpunten.

Sterke en snelle spits

Technisch directeur Jan Streuer is blij met de nieuwe aanvaller: "Het is mooi dat we Issah Abass bij de selectie hebben. Abass is een sterke en snelle spits, die ook aan de zijkanten kan spelen. Het is een energieke jongen met een heel goede drive. Zodra de tewerkstellingsvergunning er is, kan hij aansluiten bij de groep."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.