Nieuws

Wat vind jij: Kwam jij dit nieuwe jaar weer makkelijk op gang?

Wat vind jij
Wat vind jij © Getty Images
De eerste maandag van 2021 zit er op en dat betekent dat veel mensen hun eerste officiële werkdag van het nieuwe jaar achter de rug hebben. Sowieso geen makkelijke dag, zo na een vakantieperiode, maar wanneer lichtpuntjes als kerst en de jaarwisseling door de beperkende maatregelen ook tegenvielen ligt een winterdip op de loer. Hoe kwam jij op gang deze werkweek?
Januari is altijd een moeilijke maand, stelt psycholoog Najla Edriouch tegen de NOS: "In november en december kun je nog uitkijken naar bijvoorbeeld kerst en oud en nieuw, als een soort lichtpuntje in donkere dagen. Dat is nu achter de rug en de winterperiode duurt nog even. Tel daar de lockdownmaatregelen bij op: dan heb je een recept voor somberheid."

Ook ouders van jonge kinderen gaven aan op te zien tegen het nieuwe jaar, waarin de kinderen sowieso de eerste twee weken thuis les zullen moeten krijgen. En de dingen die normaal gesproken helpen tegen zo'n winterdip - onder de mensen zijn, activiteiten ondernemen, een vast dagritme aanhouden - zijn nu lastiger.
Wij zijn benieuwd: kon jij een beetje makkelijk op gang komen? En wat zijn jouw tips om die winterdip buiten de deur te houden? Laat het ons weten!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.