Nieuws

Bort Koelewijn stopt in oktober als burgemeester van Kampen

Burgemeester Koelewijn stopt per 1 oktober als burgemeester van de gemeente Kampen. Dan zit ook de tweede ambtstermijn van de 67-jarige Koelewijn er op. Hij maakte vandaag in een videoboodschap aan de inwoners van Kampen bekend dat hij er in de loop van dit jaar mee stopt. "Twaalf jaar die ik met hart en ziel heb mogen en invullen en nog steeds met heel veel plezier", aldus de scheidend burgemeester.
Omdat zijn ambtstermijn in oktober afloopt, moest Koelewijn een besluit nemen, legt hij in de videoboodschap uit. "1 oktober 2021 vind ik een natuurlijk moment om mijn burgemeesterschap hier in Kampen te beëindigen en ruimte te maken voor een opvolger."

Goed inwerken

Volgens Koelewijn wordt 2021 een belangrijk jaar voor Kampen omdat de stad kijkt naar de toekomst. "Op het gebied van woningbouw, werkgelegenheid, bedrijvigheid en nog op tal van andere thema's", aldus de burgemeester. "In oktober zitten we ook ongeveer een half jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen en ik vind het heel belangrijk dat mijn opvolger zich goed in kan werken met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen.

Nieuw gemeentebestuur

Die nieuwe burgemeester kan zich dan ook verdiepen in de thema's die door de politieke partijen in Kampen belangrijk gevonden worden. "Om vervolgens ook leiding te geven aan het nieuwe gemeentebestuur voor de jaren hierna."
Koelewijn benadrukt in zijn boodschap dat zijn ambitie groot blijft ook al is hij nu vertrekkend burgemeester van Kampen geworden. Hij zal zich ook de komende maanden met hart en ziel inzetten voor de gemeente vertrouwt hij de inwoners van Kampen toe.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.