Twee pedojagers opgepakt in Hengelo, ze bedreigden en chanteerden bejaarde man

De politie heeft gisteren in Hengelo twee minderjarige pedojagers opgepakt. Ze worden verdacht van het bedreigen, mishandelen en afpersen van een bejaarde man.

De man kwam met zijn belagers in contact via een sexchat-website. Hij dacht dat hij een afspraak had gemaakt met een minderjarige jongen, maar in plaats daarvan werd hij belaagd door twee jonge mannen die geld eisten. Toen de bejaarde man aangaf dat hij dat niet kon en wilde geven werd hij mishandeld, bedreigd en enige tijd afgeperst.

De man deed op maandag 28 december aangifte van mishandeling bij de politie in Hengelo. De politie startte een onderzoek en daarbij zijn gisteren twee minderjarige jongens aangehouden. De jongens worden verdacht van mishandeling, bedreiging en afpersing. Ze zitten vast voor nader onderzoek.

"Onacceptabel"

"Een nog mogelijk te plegen strafbaar feit als dekmantel voor eigen financiële gewin is onacceptabel", zegt Arjan Derksen, teamchef van districtsrecherche van de politie in Twente. "Deze jongens worden verdacht van het plegen van een diefstal met geweld, ook wel straatroof genoemd. Een dergelijk incident heeft grote impact op de slachtoffers. Wij doen er alles aan om deze vorm van misdaad aan te pakken."

De politie liet vorig jaar al weten dat ze niet op de "hulp" van zogenoemde pedohunters zitten te wachten bij het opsporen van kindermisbruik. Bewijsmateriaal gaat door acties van de pedojagers vaak verloren en het bewijs waar ze mee komen leidt vrijwel nooit tot veroordeling van een kindermisbruiker.

Man overleden

Vorig jaar liep een actie van pedojagers in Arnhem volledig uit de hand. Een 73-jarige man overleed nadat hij in elkaar werd geslagen door een groep pedohunters. Het incident bleek niet op zich te staan. Vorig jaar telde de politie in een half jaar tijd meer dan 250 incidenten met pedohunters. Dat varieert van het klemrijden van vermeende pedofielen, bedreigen, mishandelen en aan de publieke schandpaal nagelen.

Deel dit artikel: