nieuws

Verdachten uitbuitingszaak Deventer niet vrij

Strafzaak huisslaaf Deventer
Strafzaak huisslaaf Deventer
Twee broers uit Deventer en het Duitse Twist, die een man jarenlang als huisslaaf gehouden zouden hebben, komen voorlopig nog niet op vrije voeten. Dat heeft de rechtbank in Zwolle vandaag tijdens een regiezitting bepaald.
Het slachtoffer uit Deventer zou drie jaar lang gedwongen zijn om te werken, zonder dat hij daar geld voor gekregen zou hebben. Hij moest volgens het Openbaar Ministerie onder andere in de nachtelijke uren vlees verwerken, klussen aan woningen, een hennepkwekerij in zijn woning dulden en als katvanger optreden door auto's op zijn naam te zetten.

Bankrekening afstaan

Daarnaast zouden de broers het slachtoffer gedwongen hebben om zijn bankrekening af te staan en moest hij een BV oprichten, zodat de broers subsidiegeld konden opstrijken. De broer uit Deventer wordt ook verdacht van het plegen van ontucht met de minderjarige dochter van het slachtoffer.

Partners van de broers

De partners van de broers staan ook als verdachten voor de rechter. Eén van de vrouwen was al op vrije voeten, de andere komt morgen vrij. Haar advocaat vroeg de rechtbank om vrijlating, zodat ze bij haar jonge kinderen kon zijn.

Inhoudelijke behandeling in november

De rechtbank heeft in november een hele dag uitgetrokken voor de behandeling van de zaak. Voor die tijd moeten verschillende getuigen gehoord worden. De advocaten van de verdachten zeggen dat de politie een grote fout heeft gemaakt door de aangifte van het slachtoffer niet op te nemen met video- of geluidsapparatuur en willen daarom getuigen horen.

"Man was goede huisvriend"

Volgens de advocaten was het slachtoffer geen huisslaaf, maar een goede huisvriend van de familie. Die familie deed juist heel veel voor de man en hielp hem onder andere aan een inboedel voor zijn huis.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.