Nieuws

Twee fietsers in Deventer ernstig gewond na te zijn geschept door auto op fietsoversteekplaats

Bij een fietsoversteekplaats aan de Mr. H.F. de Boerlaan in Deventer zijn vanavond twee fietsers gewond geraakt, nadat ze werden geschept door een auto. Het gaat om een 20-jarige man en een 23-jarige vrouw, beiden uit Deventer.
Volgens omstanders reed de auto met hoge snelheid door rood. De politie kon daar niets over zeggen. De bestuurder kwam van de kant van de snelweg en reed richting Saxion. De twee fietsers kwamen vanuit de Industrieweg en wilden oversteken richting Knutteldorp.
De twee slachtoffers kwamen enkele meters verder, midden op de kruising, op het wegdek terecht. De man was er volgens een woordvoerder van de politie zeer slecht aan toe; hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Deventer. De vrouw is gewond naar het ziekenhuis in Apeldoorn vervoerd.

Aanhouding

De 20-jarige automobilist uit Deventer is aangehouden. Er werd een speekseltest afgenomen omdat er een vermoeden is dat de man onder invloed van verdovende middelen achter het stuur zat. De speekseltest leverde geen duidelijkheid op, er wordt daarom nog een bloedproef gedaan.
Onderdelen van de twee fietsen lagen over de hele kruising verspreid. De slachtoffers zijn naar verschillende ziekenhuizen gebracht, omdat Deventer in deze coronatijd niet twee zwaargewonde slachtoffers tegelijk kan hebben. Er was aanvankelijk een traumaheli opgeroepen, maar die bleek te lang onderweg.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.