Nieuws

Gemeente Losser wil van jongeren horen welke woonwensen er zijn

Gemeente Losser wil woonwensen van jongeren horen
Gemeente Losser wil woonwensen van jongeren horen © RTV-Oost / Ina Brouwer
Alle jongeren in de leeftijd van 18 tot en met 27 jaar in de gemeente Losser worden de komende dagen via een brief uitgenodigd om deel te nemen aan een online onderzoek naar hun woonwensen. Het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad zijn de opdrachtgevers voor dit onderzoek, dat wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau Kennispunt Twente, onderdeel van Regio Twente.
"Jongeren zijn belangrijk voor de gemeente Losser", zegt wethouder Anja Prins. "Daarom wil de gemeente Losser graag een woningaanbod dat past bij de woonwensen van jongeren."
"Maar hoe kun je passende woningen aanbieden, als je als gemeente niet exact weet hoeveel jongeren verhuisplannen hebben en wat de woonbehoefte is van jongeren? En welke wensen ze hebben als het gaat om een woning en de woonomgeving? Daarom vragen we nu aan de jongeren uit de gemeente om een online vragenlijst in te vullen."
De resultaten van het woononderzoek worden bekendgemaakt via de website van de gemeente. Het college en de gemeenteraad zullen de resultaten gebruiken bij het opstellen van beleidsplannen zoals de Woonvisie 2021 en bij het maken van verdere keuzes.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.