Sport

Een avond om niet te vergeten voor Veldmate: "Flink improviseren"

Het was een avond die Jeroen Veldmate niet eerder had meegemaakt. "En dan voornamelijk het voortraject natuurlijk", doelde de aanvoerder op de elf teamgenoten die bij de gewonnen wedstrijd tegen Jong PSV (2-3) verstek moesten laten gaan vanwege een corona-uitbraak.
Veldmate werd zelf voor de winterstop geveld door het coronavirus en vindt het vervelend dat veel collega's nu ook thuis zitten. "Als ik mezelf iets kan verwijten zou ik daar een vervelend gevoel aan overhouden, maar Jeroen Veldmate moet ook gewoon boodschappen", zegt hij. "Het zou heel goed kunnen dat je het daar hebt opgelopen. Dan is het er en klapt het ineens bij de selectie en staf binnen. Dan ben je eigenlijk al een soort van te laat."

Smaak en reuk kwijt

"Ik heb het afgelopen half jaar overal afstand gehouden", vervolgt Veldmate. "Alleen je hebt het virus onder de leden en dat heb je destijds niet door, totdat je ineens je smaak en reuk kwijt bent. Dan bel je meteen de fysio op en blijf je thuis. Maar dan kan het goed zijn dat ik de maandag en de dinsdag daar ook al mee heb rondgelopen en mensen besmet zijn. Maar je weet het ook niet, zeg het maar."

Gas geven

Desondanks was de verdediger blij dat de punten meegingen naar Deventer. "Het was flink improviseren. Je kan gaan klagen, maar je moet verder op zo'n moment. Vandaag was het moeizaam, maar eigenlijk hoef je daar niet over te praten. We weten goed dat er dingen beter kunnen, maar het enige wat je vandaag kon vragen van het elftal was om gigantisch gas te geven, negentig minuten. Dat hebben we gedaan", aldus Veldmate.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.