Nieuws

UPDATE: man die pinners beroofde bij geldautomaat in Almelo is herkend

De man die werd gezocht voor de beroving van pinners bij een geldautomaat in Almelo is herkend. Donderdag 7 januari werden beelden van de man uitgezonden in het opsporingsprogramma Onder de Loep.
De man sloeg twee keer kort na elkaar toe en gebruikte in een geval veel geweld. Het is de angst van veel mensen bij een geldautomaat. Iemand die in de buurt staat en je pincode afkijkt of snel het geld weggrist.
Bij het filiaal van de Rabobank aan de Werf stond op donderdag 5 november een 72-jarige vrouw te pinnen. Rond 9.30 uur ging de man achter de vrouw staan. De vrouw had niet in de gaten dat de man steeds dichterbij haar kwam staan. Zodra het geld dat de vrouw heeft opgenomen uit de automaat kwam, graaide de man het geld voor haar neus weg en rende hij naar de Wierdensestraat.

Drie dagen later...

Op zondag 8 november stond rond 10.10 uur een man van 51 jaar bij de geldautomaat aan de Werf. Dezelfde man verscheen achter hem. Nu ging hij echter een stap verder. Op het moment dat het geld uit de automaat kwam, rende hij op de pinner af en gaf hem een karatetrap in de rug. De man die stond te pinnen klapte daardoor tegen de automaat aan en kreeg daarna ook nog een vuistslag in zijn gezicht.
Opsporingsprogramma Onder de Loep
Opsporingsprogramma Onder de Loep © Onder de Loep

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.