Nieuws

Kinderen in Zwolle zamelen door lockdown veel meer kerstbomen in

Zwolse kinderen kunnen vandaag en volgende week woensdag kerstbomen inzamelen voor geld. Ze krijgen per boom 20 cent en kunnen ook een toegangskaartje verdienen voor het overdekte zwembad De Vrolijkheid in de stad. Wat blijkt: de kinderen halen veel meer bomen op dan in voorgaande jaren.
Dat komt door de lockdown, zo laat een medewerker van afvalverwerker Rova weten. Aangezien we meer thuis zijn dan voorgaande jaren halen ook meer mensen een kerstboom in huis.

Tuinen vol

Ook kinderen hebben vanwege de lockdown veel meer tijd om kerstbomen in te zamelen. De scholen zijn dicht en daarom zijn sommige kinderen dit weekend al begonnen met het inzamelen van bomen. Sommige achtertuinen lagen daardoor tot vandaag helemaal vol met kerstbomen.

Inzamelpunten

Afvalverwerker Rova heeft in alle wijken van Zwolle inzamelpunten ingericht. De bomen komen op grote stapels terecht en worden opgehaald met vuilniswagens. Bij het afvalverwerkingsstation worden de bomen versnipperd. Van die snippers wordt compost gemaakt of het wordt gebruikt om wandelpaden te verstevigen.

Veel kerstbomen

De actie is bedoeld voor kinderen tot tien jaar. Een groepje jongens in de wijk Wipstrik had rond drie uur 's middags al zo'n 130 kerstbomen naar het inzamelpunt gebracht. Mensen in de buurt weten van de actie en hebben hun afgedankte kerstboom langs de kant van de weg gezet. De kinderen slepen ze over straat, sommigen binden de bomen achter de fiets met een stuk touw en ook worden skelters en handkarren ingezet om de kerstbomen te vervoeren.

Sparen en zwemmen

Soms helpen de ouders ook een handje door een stapel ingezamelde bomen met een aanhanger naar een inzamelpunt te brengen. De kinderen krijgen per boom ook een stempel. Bij tien stempels krijgt het kind een gratis toegangskaartje voor zwembad De Vrolijkheid.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.