nieuws

Kleine kans op spoorboog Bathmen

De kans is klein dat er bij Bathmen een spoorboog wordt aangelegd waar dagelijks zo'n 80 goederentreinen over gaan rijden. Dat is de conclusie die de Belangen Vereniging Bathmen (BVB) trekt na een discussie-avond met Tweede Kamerleden.
Een meerderheid van de politieke partijen in de Tweede Kamer is tegen de spoorboog, slechts bij enkele partijen is er nog enige twijfel. Zo'n tweehonderd mensen bezochten vanavond in Bathmen een bijeenkomst waar het ging over de plannen voor meer goederenvervoer over het spoor bij Bathmen.

Tweede Kamerleden aanwezig

Ook Tweede Kamerleden als Arie Slob (Christen Unie), Eddy van Hijum (CDA), Bart Vink (D66), Huri Sahin (GroenLinks), Johan Houwers (VVD), Farshad Bashir (SP) en Roos Vermeij (PvdA) waren aanwezig. Alleen bij de VVD, D66 en het CDA lijkt er nog lichte twijfel over de aanleg van de spoorboog. De andere partijen zijn helder en zijn tegen.

Veel weerstand in Bathmen

De Belangen Vereniging Bathmen is optimistisch over het afblazen van de spoorboog. In het dorp Bathmen is veel weerstand tegen de de boog, die nodig zou zijn om de toegenomen economische activiteit vanuit de Randstad te kunnen opvangen. Die groei houdt onder meer verband met de ontwikkeling van de tweede Maasvlakte. Maar volgens een meerderheid van de politieke partijen is de boog niet nodig, omdat onder meer de Betuwelijn en de binnenvaart de toename vanuit West-Nederland kunnen opvangen.

Lijsttrekkersdebat TC Tubantia

Een definitief besluit over de spoorboog bij Bathmen wordt pas na de verkiezingen genomen. Het onderwerp is controversieel en moet daarom door een nieuw kabinet en een nieuw parlement worden beoordeeld. Eerder op de dag was het nog één van de onderwerpen tijdens het eerste lijsttrekkersdebat van de Twentsche Courant Tubantia. Daar zei lijsttrekker Sap van GroenLinks dat de Betuwelijn veel beter gebruikt moet worden om het goederenvervoer tussen Deventer en Oldenzaal te ontlasten. Het hele gesprek met Jolande Sap en meer verkiezingsnieuws is te vinden op rtvoost.nl/overijsselkiest.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.