Coronaprikkers melden zich massaal bij GGD IJsselland: "Overweldigend aantal sollicitaties"

Terwijl er voorlopig nog schaarste is als het gaat om coronavaccins, zijn er meer dan genoeg mensen die deze prikken willen zetten. Een groot aantal kandidaten heeft zich gemeld bij GGD IJsselland. De organisatie spreekt van een 'overweldigend aantal sollicitaties' en heeft een tijdelijke vacaturestop ingesteld.

"Hartverwarmend!", schrijft de GGD op haar website. "We zijn ontzettend blij dat zoveel mensen willen helpen bij de coronavaccinaties, zodat we samen toewerken naar een samenleving waarin minder mensen ziek worden en weer meer ruimte ontstaat om samen te leven zoals we dat gewend zijn."

De komende periode zijn er dus voldoende mensen om de eerste groep, zorgmedewerkers uit verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen, te vaccineren.

Veel mensen nodig voor 'massa'

De GGD bereidt zich voor op de groepen die daarna aan de beurt komen tot en met de zogenaamde ‘massa’ die naar verwachting voor de zomer aan de beurt is. Voor die groepen zijn veel mensen nodig om te prikken.

Iedereen die geschikt is, maar momenteel nog niet ingezet kan worden om te vaccineren, wordt achter de hand gehouden om mogelijk over een paar maanden alsnog te gaan prikken.

Meer over dit onderwerp:
CORONAVIRUS ZWOLLE
Deel dit artikel: