Dakloze man in Holten gebruikt geweld tijdens inbraak, bedreigt agenten en wordt pas dag later opgepakt

In Holten is gisteren een 36-jarige dakloze man aangehouden. Hij werd op heterdaad betrapt tijdens een woninginbraak aan de Vianenweg. De man werd al gezocht voor een geweldsincident aan dezelfde weg, een dag eerder.

Het eerste incident vond donderdagochtend plaats. De man was een woning aan de Vianenweg binnengedrongen en had daarbij geweld gebruikt tegen de bewoonster. Toen agenten ter plaatse kwamen, werden zij door de man bedreigd. Daarna sloeg de man op de vlucht.

Agenten konden zijn identiteit achterhalen en verschillende disciplines binnen de politie probeerden de man op te sporen en aan te houden. Doordat de man niet staat ingeschreven op een adres lukte het hem om uit handen van de politie te blijven. De bewoonster is voor controle naar het ziekenhuis gebracht en mocht na behandeling het ziekenhuis weer verlaten.

Heterdaad

Een dag later ontdekten agenten tijdens een aanvullend onderzoek aan de Vianenweg dat er een ruit was vernield. Ze gingen de woning binnen en stuitten daar op de verdachte. Hij werd op heterdaad betrapt en aangehouden.

Meer over dit onderwerp:
REGGESTREEK 112 NIEUWS
Deel dit artikel: