Brandweer brengt natuurgebieden in kaart

De bereikbaarheid in natuurgebieden in Overijssel moet beter. Dat vindt de brandweer in Overijssel, die daarom alle wegen in natuurgebieden in kaart brengt. Met terreinbeheerders wordt afgesproken welke wegen vrijgehouden worden en welke niet, waardoor de brandweer bij een natuurbrand direct kan zien waar ze langs moet rijden.

Tot voor kort was voor brandweerkorpsen onduidelijk welke wegen in een natuurterrein begaanbaar waren. Kaartmateriaal was verouderd en er waren geen duidelijke afspraken met terreineigenaren over onderhoud van wegen in het natuurgebied. Hierdoor verloor de brandweer soms kostbare tijd bij een brand als bijvoorbeeld een specifieke weg ter plekke onbegaanbaar bleek.

 

De inventarisatie van de natuurgebieden in het westen van de provincie is inmiddels achter de rug. Van die gebieden zijn kaarten gemaakt die op papier, maar ook digitaal op navigatiesystemen en iPads beschikbaar worden gesteld. De natuurgebieden in Twente zijn nu aan de beurt. Aan het eind van het jaar hoopt de brandweer alle natuurgebieden te hebben onderzocht en alle kaarten klaar te hebben. Het moet dan duidelijk zijn waar men in elk gebied kan rijden en wie de betrokken wegen onderhoudt.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren