Gevonden lichaam in water in Almelo is van 14-jarig meisje

Het lichaam dat gistermiddag is gevonden in het water bij het Wendelgoor in Almelo, is van een 14-jarig meisje uit Almelo. Dat heeft de politie bekendgemaakt. De twee verdachten die na de vondst van het lichaam zijn aangehouden, zitten nog vast. Eén van hen is minderjarig.

Het levenloze lichaam werd zondag aan het einde van de middag aangetroffen in het water bij het industrieterrein Wendelgoor, dat tussen Almelo en Wierden ligt. Direct na de vondst werden twee personen aangehouden.

Een rechercheteam van de politie doet onderzoek naar de doodsoorzaak. Er is nog veel onduidelijk. De politie heeft vandaag onder meer een buurtonderzoek gedaan. Ook zijn met een drone foto's van de vindplaats van het slachtoffer gemaakt.

'Vreselijk nieuws'

Burgemeester Arjen Gerritsen van Almelo noemt de vondst van het lichaam 'vreselijk nieuws'. "Het heeft mij diep geraakt. Dit is de grootste angst van elke ouder. Mijn gedachten en medeleven zijn bij de familie van dit jonge meisje. Ik wens hun veel kracht toe om dit enorme verdriet te kunnen dragen."

Een groot deel van de plek des onheils is nog steeds afgesloten door de politie. De plek wordt vannacht bewaakt, zodat de politie morgen verder kan met het onderzoek ter plaatse.

De politie roept getuigen die iets hebben gezien of beschikken over informatie die haar kan helpen bij het onderzoek op zich te melden.

Meer over dit onderwerp:
REGIO ALMELO ALMELO ZAAK LOTTE
Deel dit artikel: