Nieuws

Drietal probeert in Bergentheim quad te stelen, maar kan politie niet afschudden

Aanhouding
Aanhouding © iStock
Drie mannen die in Bergentheim een quad wilden stelen, zijn gisteravond op heterdaad betrapt en door de politie aangehouden. Twee verdachten probeerden nog te ontsnappen op het voertuig, maar dat mislukte uiteindelijk.
De drie mannen - 56, 43 en 22 jaar oud uit Hoogeveen - hadden op de Boerendijk in Bergentheim een afspraak voor een proefrit met de quad. Twee van de drie stapten op de quad, de derde bleef op de Boerendijk. De politie kreeg kort daarna de melding dat de quad gestolen werd.
Toen agenten aan kwamen rijden, zagen ze de quad met de twee verdachten. De achtervolging werd meteen ingezet en de voortvluchtige mannen probeerden daarbij te ontsnappen door een bospad op te rijden.

'Slimme' vluchtpoging

Samen met andere politie-eenheden werd het gebied afgezet, in afwachting van de hondengeleider. Op het moment dat die er was, probeerden de verdachten met een slimmigheidje te ontsnappen. Ze hadden de quad verstopt en deden alsof ze toevallig passeerden. De agenten hadden dat echter in de gaten en hielden de twee aan.
De derde verdachte was inmiddels ook aangehouden op de Boerendijk. De drie zijn voorgeleid aan de hulpofficier van justitie en zitten vast.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.