nieuws

Politiek nog niet klaar met scholingsboulevard

De politieke partijen in de Enschedese gemeenteraad willen het naadje van de kous weten wat betreft het ophouden van de Scholingsboulevard.
Gisteren werd bekend gemaakt dat de veelbesproken Scholingsboulevard stopt en dat de drie scholen, ROC, Stedelijk en Bonhoeffer college, afzonderlijk van elkaar verdergaan. Uit reacties blijkt dat het laatste woord er nog lang niet over gezegd is.
De PvdA laat weten dat er een pittig debat moet volgen over de hele gang van zaken. Volgens fractievoorzitter Van Lier was het in eerste instantie een prima idee, maar zijn onderweg aan de onderwijskant fouten gemaakt. Zo zijn de prognoses van leerlingenaantallen veel te hoog geweest.
Zijn collega Broekman van de VVD is teleurgesteld en zegt dat vooral die prognoses van leerlingenaantallen haar het meest verbaasd hebben. Ze vindt dat de Zwarte Piet bij de toenmalige onderwijsbestuurders moet liggen.
Ook fractievoorzitter Van der Veen van het CDA spreekt van wanbeleid aan de kant van de onderwijsbestuurders. Wat hem betreft had de gemeente er wel veel strakker op moeten zitten en zal er niet zomaar naar de pinautomaat gelopen worden om de vijf miljoen euro die de gemeente bij moet springen van de rekening te halen.
Fractievoorzitter Van Houdt van de ChristenUnie zegt zich niet zomaar bij de situatie neer te leggen. Hij wil van het college van burgemeester en wethouders precies weten waarom juist nu de stekker eruit wordt getrokken.
Aanvoerder Westerbeek van D66 rekent het ook de onderwijsbestuurders aan dat ze veel te hoge ambities hadden en laat net als de anderen weten dat het laatste woord er nog niet over gezegd is.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.