Betaald voetbal

Jay Gorter van Go Ahead Eagles verkozen tot beste doelman tweede periode

Jay Gorter
Jay Gorter © Orange Pictures
Jay Gorter van Go Ahead Eagles is door de supporters verkozen tot beste doelman van de tweede periode in de Keuken Kampioen Divisie. Hij won daarmee een Bronzen Kampioensschild.
De trainer en aanvoerders van de clubs kozen de genomineerden en supporters konden vervolgens stemmen op hun favoriet. Gorter versloeg Sonny Stevens (SC Cambuur), Michael Woud (Almere City FC) en Bo Geens (TOP Oss).

Beste cijfers

Gorter was de doelman met de meeste clean sheets (6) en de minste tegendoelpunten (5). In de eerste periode was hij ook al genomineerd, maar ging de winst naar NAC Breda-doelman Nick Olij.

Hele mooie eer

"Ik vind het een heel mooie eer dat ik deze prijs win", aldus Gorter. "Hoewel het een individuele prijs is, zie ik het ook echt als een teamprestatie. Het feit dat wij de meeste clean sheets en de minste tegendoelpunten van de competitie hebben, is natuurlijk ook absoluut de verdienste van mijn teamgenoten en de staf."

Supporters zeer dankbaar

"Ik ben de supporters daar oprecht zeer dankbaar voor. Hun betrokkenheid is zonder twijfel een van de redenen waarom ik onlangs mijn contract verlengde. Ik kan serieus niet wachten tot ik voor het eerst voor een volle Adelaarshorst mag spelen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.