nieuws

Overijsselse ouderen stappen definitief uit de ANBO

Overijssel krijgt een nieuwe bond voor ouderen, de NBvON, een afsplitsing van de ANBO. Een conflict tussen het landelijke bestuur van de ANBO en een aantal lokale afdelingen is de oorzaak van de definitieve breuk.
In juni werd duidelijk dat een aantal lokale besturen zich niet kon vinden in de koers van het landelijke ANBO bestuur. De lokalen vonden dat de inspraak van de leden hun werd afgenomen. Het conflict liep hoog op, het landelijke bestuur legde zelfs beslag op de rekeningen van de lokale afdelingen.

Nieuwe Bond voor Ouderen Nederland

Ondanks een lijmpoging splitsen verschillende afdelingen zich nu af en beginnen een eigen bond. De Nieuwe Bond voor Ouderen Nederland wil vooral het individu inspraak geven. Verder helpt de NBvON bij belastingaangiftes, geeft de bond informatie met betrekking tot de WMO, maar ook worden er sociale activiteiten georganiseerd.

"Eigen middelen en ledenbestand"

De ANBO reageert niet verbaasd op de afsplitsing. De ANBO zegt dat het een ieder vrij staat om een eigen seniorenvereniging op te richten en wenst de nieuwe bond veel succes. De ANBO stelt wel als voorwaarde dat het oprichten van de nieuwe bond gebeurt met eigen middelen en vanuit een eigen ledenbestand. Het staat de nieuwe bond vrij om leden te werven, maar het is juridisch niet toegestaan om gebruik te maken van het ANBO-bestand. De ANBO zal dit goed in de gaten houden. Als er wel gebruik wordt gemaakt van het ANBO-ledenbestand, volgen er juridische stappen.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.